Левски Славия

Левски поздрави Славия, но осъди Венци Стефанов

Ръководството на Левски поздрави Славия за победата над Заглембе в първия предварителен кръг на Лига Европа. Това беше 50-ия мач на „белите“ в евротурнирите, където те не бяха участвали в последните 20 г. Шефовете на Левски обаче разкритикуваха поведението на президента на Славия Венцеслав Стефанов, който след мача обиди феновете на Левски.

Ето какво написаха от синия клуб:

„ПФК Левски поздравява отбора на Славия и неговите привърженици с победата над полския Заглембе в мач от първия предварителен кръг от Лига Европа.

В същото време клубът ни изразява категоричната си нетърпимост към обидните квалификации на президента на клуба Венци Стефанов към привържениците на Левски, заявявайки, че не би имал нищо против изваждането на ПФК Левски от елита, тъй като щяло да има „5-6000 наркомани по-малко по стадионите и улиците….“.

Напомняме на г-н Стефанов, че като президент на клуб с вековна история, трябва да изисква спазването на определени норми на поведение, както и че подобни квалификации хвърлени в медийното пространство не са и не биха могли да бъдат определени като – респект и уважение към съперника!

ПФК Левски осъжда остро насаждането на напрежение между двата вековни клуба и използването на подобен род квалификации срещу най-вярната и достойна публика в България.

Като клуб заставаме гордо зад всички „сини“ привърженици и им благодарим за подкрепата, която винаги са оказвали на Отбора на народа.

На Славия пожелаваме бъдещи успехи в родния шампионат и европейските турнири и дано всички в клуба изпитат някога неописуемата радост да те подкрепя многохилядната и вярна публика като левскарската.

С уважение,
Николай Илиев – председател на Управителния съвет на ПФК Левски“

- реклама -