ЦСКА-София - Левски
Снимка: facebook.com/levskiofficial

Левски поиска наказания за играч и шеф на ЦСКА-София

Левски излязе със специална позиция, с която осъди поведението на част от футболистите и ръководителите на ЦСКА-София след дербито в събота. Червените спечелиха мача с 3:1.

„ПФК Левски изразява възмущението си от поведението на футболисти и ръководители в ЦСКА-София след двубоя в събота. Трите момента, на които акцентираме, са жеста на Фернандо Каранга, с който имитира рязане на глава. Вторият е публикацията му в социалните мрежи – „В България все още всичко е нормално! Отново убихме говедото“. Третата е коментар под пост в социалните мрежи на изпълнителния директор на клуба Стоян Орманджиев, с която той обръща специално внимание на крайно нецензурна песен по адрес на нашия клуб.

ПФК Левски е възмутен от действията, които са в тотален противовес с феърплея, който винаги сме демонстрирали. Категорично няма как да подминем обиди към нашия клуб с близо 110-годишна история, още повече във взривоопасната обстановка от последните няколко мача между двата отбора“, написаха сините.

Тимът се обърна и към президента на БФС Георги Иванов и към Дисциплинарната комисия към БФС. Сините искат наказание за Фернандо Каранга.

Провинението не е първо за бразилския нападател. Преди 6 години той е правил същия жест след дерби с Левски, както и е размахвал надуваем артикул, наподобяващ полов орган. Тогава той беше наказан да не играе в един мач и беше глобен с 6000 лева от БФС.

- реклама -