Левски, ESL
снимка: levski.bg

Левски основава отбор по електронни спортове

Левски и ESL – една от най-големите esports компании в света, стартират първия по рода си турнир в България, който ще определи най-добрите играчи сред феновете на сините по FIFA20.

Турнирът стартира на 11 април. Двамата победители в него ще станат официално част от отбора на футболния клуб по електронни спортове. Така Левски се превръща в първия български клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове.

Стартът на проекта е провокиран от желанието на клуба за нови варианти за комуникация и колаборация с най-ценния капитал – публиката, както на терена, така и извън него. „Във времена, в които не можем да бъдем заедно в нашия дом – стадион „Георги Аспарухов“, можем да продължим да печелим мачове и извън футболния терен“, заявяват от Левски.

Записването за турнира вече е отворено – на play.eslgaming.com. Той ще се проведе в три кръга – две отворени онлайн квалификации (11-12 април) с максимален брой от 256 участници за всяка квалификация и финал, който ще бъде излъчен на живо. В рамките на онлайн квалификациите ще бъдат излъчени най-добрите 8 играчи. Те ще продължат към финалите на турнира на 18 април.

Наградите – карти за VIP-ложата и битки с грандовете на европейския футбол

Победителите ще защитават цветовете на любимия си клуб в битки с грандовете на европейския и световен футбол. Те ще получат и карти за VIP-ложата на стадион „Георги Аспарухов“. Освен това ще имат възможността да обсъждат своите стратегии с играещия FIFA треньор – Симеон Славчев.

- реклама -