Левски
Снимка: levski.bg

Левски недоволства от феновете си

Ръководството на Левски се изказа срещу част от феновете на клуба. Причината – обявяният от тях вчера „Сезон на протест“.  Освен това запалянковците свалиха доверието си от Наско Сираков. „Тази позиция цели да дезинформира и да разедини привържениците на любимия ни клуб“, заявиха сините на сайта си.

Ето пълният текст без редакции и корекции.

„1. Единствената цел на мажоритарния собственик на „ПФК Левски“ Наско Сираков е да стабилизира Клуба и да осигури условия за неговото нормално функциониране, развитие и успехи, които отговарят на името на Клуба.

2. Клубът се управлява от избраното си ръководство. Генералният спонсор единствено осигурява финансова подкрепа на Клуба с цел стабилизирането на „ПФК Левски“.

3. Станимир Стоилов напусна по собствено желание поста старши треньор на „ПФК Левски“. Ивайло Ивков се радели с Клуба поради изявени различия във визията за развитието на Клуба.

4. Обвиненията за непрозрачност са изцяло неоснователни. Представители на ръководството нееднократно са информирали „синята“ общественост за текущото състояние на Клуба. След изразената позиция на Тръст „Синя България“  от 20.06.2023 г., ръководството на Клуба покани на 27.06.2023 г. представителите на управителния съвет на миноритарния акционер на среща, която да се проведе на 30.06.2023 г. от 12:00 ч., на която да им се предостави пълна отчетност относно състоянието на Клуба, дарителската кампания, както и за резултатите от увеличението на капитала. Нито един представител на Тръст „Синя България“ не уважи поканата и не се яви на предложената среща. Този род поведение демонстрира желание за публични обвинения към Клуба, но не и намерения насочени към стабилизирането на „ПФК Левски“.

5. „ПФК Левски“ категорично заявява, че всяко едно получено целево дарение е използвано съгласно волята на привържениците, които са дарили.

Ръководството на ПФК Левски е готово да се срещне с всяка една група привърженици, заявили желание за това.

- реклама -