Наско Сираков, Левски
сн. БГНЕС

Левски намали дълговете с 3 млн. и подписа със спонсор

Две добри новини дойдоха за Левски ден преди дербито с ЦСКА-София. Първата е, че сините са намалили дълговете си с 3 млн. лева. Втората – че са намерили генерален спонсор.

Задълженията на клуба са намалели с 3 млн. лв след подписано споразумение с VIVACOM. „Бихме искали да Ви информираме, че на 11.12.2020 г. бе подписано споразумение с VIVACOM, с което бяха уредени финансовите взаимоотношения между двете страни, свързани със задължението на ПФК Левски към компанията. С активното съдействие на г-н Спас Русев и съгласно условията на договора клубът може да се похвали с отпадане на дълг от над 3 млн. лв.“, се казва в съобщение на сайта на сините. Това означава, че дълговете на клуба вече са под 20 млн. лв. Когато настоящият собственик Наско Сираков получи акциите дълговете бяха 24 млн. лв.

„Щрабаг“ е новият спонсор на Левски

По-късно беше съобщено и за спонсорския договор с австрийската строителна компания „Щрабаг“. Контрактът вече е в сила. Логото на фирмата ще бъде на гърдите на футболистите за мача с ЦСКА-София.

„Ръководството на ПФК Левски благодари на колегите от STRABAG за добрите и професионални взаимоотношения в хода на преговорите и заявява, че ще положи всички усилия, за да удовлетвори очакванията на партньора си по отношение на рекламното сътрудничество между най-обичания футболен клуб в България и строителната компания със световно реноме“, обяви клубът.

Фирмата вече има участие в издръжката на клуба – сектор А на стадион „Георги Аспарухов Виваком Арена“ носи името ѝ. Това е вторият спонсорски договор за Левски след този с „Палмс бет“. Букмейкърът ще сложи логото си на ръкавите на фланелките..

- реклама -