УЕФА, Лига Европа

УЕФА отново наказа Левски за расизъм

Левски отнесе ново наказание за расизъм от УЕФА. Този път обаче то е по-леко от предишното. Сините ще играят следващото си домакинство в европейските клубни турнири пред частично затворени трибуни. Наказанието е наложено заради расистко поведение на феновете на тима. Инцидентът се случи по време на гостуването на Ружомберок в първия предварителен кръг на Лига Европа.

Левски игра и двата си домакински мача в Лига Европа това лято през затворени трибуни, заради предишно наказание за расизъм от УЕФА. Този път Дисциплинарната комисия е постановила да бъде затворен един сектор с не по-малко от 3000 седящи места. В празния сектор ще бъде поставен банер на УЕФА “#EqualGame”. Това ще се случи при следващия домакински мач на столичани в европейските клубни турнири. Като допълнение клубът е глобен и с 4500 евро. Тази санкция обаче е заради изкарани повече от пет жълти картона в мача с Ружомберок.

Сините отчитат по-лекото наказание, наложено от УЕФА, като успех. „Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК „Левски“ получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация“, се казва в съобщение на официалния сайт на клуба.

- реклама -