Левски
Снимка: levski.bg

Левски: Господин Михайлов, послушайте съвета ни и си вървете завинаги!

Левски нападна остро БФС и президента на организацията Борислав Михайлов. Сините го направиха с официално обръщение. Повод е лишаването от публика за следващото домакинство – срещу Ботев Пловдив. Санкцията беше наложена заради провинения в мача срещу ЦСКА-София.

„Нека да е напълно ясно. Не искахме специално отношение, нито привилегии, а да бъдем еднакво третирани с всички други клубове. Не го получихме. Затова каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с „Ботев“ (Пловдив). Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!“, пише в обръщението.

Сините подкрепиха Борислав Михайлов на последния конгрес на БФС. „Заради 40 години приятелство“, каза тогава мажоритарният акционер Наско Сираков. Явно обаче положението се променя.

„Стоически изтърпяхме съдийските подигравки с „Левски“ в мачовете с „ЦСКА 1948“ и „Локомотив“ (София). Решихме да се концентрираме върху собствените си грешки.

Няма, обаче, да приемем претенции за принципност от страна на футболната ни централа и нейните комисии единствено на гърба на „Левски“. Поне докато не получим ясен отговор на няколко въпроса.
Защо на „ПФК Левски“ не бе предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с „ЦСКА-София“ и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище? Защо преградихте напълно пътя ни за защита? Ние и до момента не знаем въз основа на какви факти е наложено наказанието.
Защо за по-тежки нарушения първоначалната санкция, наложена на „Локомотив“ (Пловдив) от два мача без публика, бе изцяло отменена? Забележете, с решение на Апелативната комисия, която невероятно как намери жалбата за допустима при наличието на безумния по своята същност, но иначе ясен текст на чл.53, ал. 2, б. д от ДП, според който само решения на ДК, с които се налагат наказания за повече от две срещи лишаване от домакинство, подлежат на обжалване.
Колко „принципен“ и акуратен в доклада си бе дежурният делегат на мача на 29 август 2022 г., когато на стадиона в Борисовата градина летяха предмети към делегацията на гостуващия тим? Защо тогава не последва подобно наказание?
Кога Дисциплинарната комисия ще започне да следва европейските норми и практика при определянето и налагането на наказания, вместо телефонното право?

Все риторични въпроси, на които БФС няма отговор“, пише още в обръщението.

- реклама -