Левски Лукойл
Снимка: НБЛ

Левски Лукойл триумфира с баскетболната титла

Левски Лукойл спечели титлата на България в НБЛ за сезон 2020/2021. Сините взеха серията срещу Рилски спортист с 4-1 победи. Новият шампион спечели петия мач в Самоков с 84:69.

Рилецо ще остане с първото място от редовния сезон и купата на страната. Освен това участието във финала е исторически за клуба.

По традиция в този финал двата отбора показаха зрелищен, макар и слабо резултатен баскетбол, като този път заложиха много на защитата. Едва в последните минути на мача след серия от 22-2 Левски Лукойл пречупи домакина си. Тимът на Константин Папазов тотално доминираха в подкошието и взе два пъти повече борби от Рилецо. Това е шеста титла в кариерата на Папазов като треньор.

Кийт Бенсън завърши с 19 точки и 9 борби за победителите. По 15 точки реализираха Тайрон Брейзълтън (7 асистенции) и Христо Захариев. С дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби и страхотно представяне приключи Йордан Минчев.

Брендън Браун отбеляза 16 точки за домакините, с 12 е Павлин Иванов. По 10 имат Алекс Симеонов, Нико Карвачо (8 борби) и Трей Портър.

- реклама -