Левски

„Левски“ и „Лукойл Академик“ се обединиха в един баскетболен клуб

От днес „Левски“ и „Лукойл Академик“ стават един отбор, който ще се казва „Левски Лукойл“. Видно от името негов основен спонсор ще бъде петролния гигант.

Президент на клуба е един от най-великите наши баскетболисти за всички времена и дългогодишен капитан на „студентите“ Тодор Стойков, а старши-треньор е Константин Папазов

Компанията ще продължи подкрепата си за детско-юношеската школа и представителния състав на Академик, без марката да присъства в названието на клуба.

Административните отговорности по спортно-техническата подготовка на децата, младежите и мъжкия състав на Академик са възложени на Петко Маринов.

Цялото съобщение от „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД:

„Ръководството на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта съобщава, че от началото на 2018 г. влиза в сила договор за генерално спонсорство между Баскетболен клуб „Левски 2014” и „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД, чиято цел е по-нататъшното развитие и поддържане на високопрофесионално ниво на българския клубен и национален баскетбол.

Според постигнатите договорености, марката ЛУКОЙЛ ще присъства в името на отбора, в залата, официалните и тренировъчните екипи на баскетболистите, както и на други рекламни позиции и продукти. Старши треньор на отбора остава Константин Папазов, а един от най-успешните български баскетболисти – Тодор Стойков – поема президентския пост в клуба.

- реклама -