Левски

Левски отбеляза годишнината си без Наско Сираков

Левски отбеляза 109-ата годишнина от основаването си с традиционното поднасяне на цветя в София. Представители на ръководството, мъжкият отбор, треньорът Елин Топузаков, деца от академията, ветерани, служители и привърженици участваха в церемонията. Там обаче не беше мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков. Бившият изпълнителен директор Ивайло Ивков дойде в компанията на баща си и клубна легендата Кирил Ивков.

Сред присъстващите на Могилката в градинката на 22-ра гимназия в София беше и бившият собственик Тодор Батков. „Днес отброяваме 109 години от онзи паметен за всички ни момент, в който група ентусиасти поставят началото на нашата вековна любов – футболен клуб Левски. 109 години, в които съхраняваме паметта, следвайки примера на легендите, които създадоха мита за величието на футболната игра. 109 години, в които името ни задължава. Честит празник, левскари“, написаха от клуба.

Дори и на рождения ден се усети напрежение между ръководство и част от феновете на отбора. Председателят на сдружението „Левски на левскарите“ Димитър Костадинов критикува мажоритарния собственик Наско Сираков. „Левски дълго време получаваше така наречения „условен лиценз“, само в периода на управление на Ивков и Станимир Стоилов получи безусловен, но ето, че се върнахме в старото състояние“. Костадинов обяви, че да не бъдат обърнати знамената на клуба на стадиона, трябва Наско Сираков да бъде последният едноличен собственик на клуба, като управлението да бъде споделено с феновете.

„Разбира се, че плащаме задълженията си към НАП, както сме се разбрали. Г-н Сираков имаше ангажимент и още вчера ми сподели, че няма да бъде в София. Г-н Сираков има основателна причина да не бъде днес тук“, коментира изпълнителният директор Даниел Боримиров.

- реклама -