Левски, FIFA20

Левски има първите си двама електронни състезатели

Илия Стоянов и Венелин Стойчев са първите двама състезатели на Левски в електронните спортове. Двамата стигнаха до финала на FIFA20 турнира, организиран съвместно с партньорите на сините от ESL. Te ще имат честта да защитават цветовете на любимия клуб в битки с грандовете на световния футбол.

Левски е първият футболен клуб в България, който има свой отбор в електронните спортове. Според правилата на турнира на четвъртфиналите се играеше до 2 победи от 3 мача, докато на полуфиналите – до 3 победи от 5 мача. На символичния финал между двамата победители Венелин Стойчев победи Илия Стоянов с 2:1. Илия и Венелин печелят и карти за VIP-ложата на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, както и възможността да обсъждат и прилагат своите стратегии с играещия треньор – Симеон Славчев.

На четвъртфиналите Илия Стоянов победи Диян Райков с 2:0 победи. В решителната битка за финала Илия успя да обърне серията от 0:1 до 3:1 в своя полза срещу Николай Боков. И четирите срещи бяха изключително драматични, като до последно победителят бе неизвестен. На четвъртфиналите Венелин Стойчев победи също с 2:0 победи, а в решителната битка за финала мина през драматичен успех с 3:2 победи над Младен Георгиев.

Кои са победителите от турнира на Левски

Илия Стоянов, който се състезава с nickname DobrevVasil, е победителят от квалификационния турнир от 11 април. Той е на 20 години и е от Бургас. Дядото на Илия е човекът, заради който започва да подкрепя Левски. Любимият му мач е победата над ЦСКА с 2:1 на 27 април 2013 година, а любимият момент – голът на Жоао Силва в 90-та минута в същия двубой. С електронни спортове започва да се занимава през 2018-а, а по-сериозно навлиза в тях миналата година.

Венелин Стойчев, който се състезава с nickname s0und, е на 19 години и също е от Бургас. От малък голямата му страст е футболът. Харесвам да го практикува и да гледа. Любимият отбор на Венелин е Реал Мадрид. „Като цяло не съм голям привърженик на българското първенство. Но подкрепям Левски с радост. Най-паметният двубой на Левски за мен е победата с 5:4 над Барселона през 1976 година. Слушал съм и съм чел много за тази среща“, споделя Венелин. Той се занимава с електронни игри от много малък. Първата FIFA, която е играл е FIFA10 и от тогава не е пропускал всяко едно издание.

- реклама -