Левски
Снимка: levski.bg

Левски: „БФС е пропит от зависимости и корупция“

Няколко месеца, след като Левски подкрепи Боби Михайлов за президент на БФС заради „40-годишно приятелство“, сините поискаха извънреден конгрес на фуболния съюз. Клубът го направи с официални публикации.

„Българският футбол е в критично състояние. Необходими са радикални мерки за оздравяване и развитие. Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес. Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация“, написаха от Левски.
Според сините трябва да се търс дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година. „Призоваваме всички кандидати да оповестят предварително своя екип и Изпълнителен комитет, както и да оповестят предварително изискванията си за прозрачен и честен избор, за да признаят безусловно резултатите“, пишат от клуба.

„ПФК Левски“ ще подкрепи такъв кандидат, който представи краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма и визия за оздравяване и развитие на футбола в България на всички нива и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални отбори, комуникация с държава и общини и т.н, за изпълнението, на която е осигурен постоянен публичен контрол“, завършват от „Герена“.

- реклама -