Левски

Финансите на Левски: 200 000 лв. налични, 17 млн. дългове

Левски разполага само с 200 000 лева в сметката си до края на сезона. Това заяви изпълнителният директор Павел Колев пред „Дарик радио“. Той уточни, че клубът трябва да плаща на НАП по 143 000 лева на месец според сключеното споразумение за дълговете на клуба. Текущите разходи са по съвсем друго перо.

„Ще караме на мускули и се надяваме на разбиране от играчите. В момента работим по търсене на нови спонсорски и рекламни договори. Продажбата на играчи също е вариант, но за момента има само запитвания. Обсъждаме всякакви варианти, няма играч на Левски, който да е непродаваем“, заяви Колев.

Изказването му обаче противоречи на казаното по-рано, след срещата с футболистите и треньорския щаб. Тогава той заяви, че „няма вариант да не доизкараме сезона“.

Колев говори и за дълговете на Левски. Според него те са намалени наполовина за една година. „Бяха 34-35 милиона, а сега са около 17 милиона“, каза шефът на сините.

„Поговорихме с футболистите на спокойствие в съблекалнята. Мисля, че така беше честно спрямо тях, за да са наясно каква е ситуацията. Нямаше въпроси от тяхна страна. Треньорът говори преди мен и беше по-спокоен. Важно е да ги видите на как тренират и какво ще направят в събота на мача. Дано да са кучета. Аз съм тук и няма да мръдна, докато не се стабилизират нещата. Футболистите си бяха доста сплотени и преди тази ситуация. Надявам се да останат така. Нямам комуникация с никой от собствениците“, каза Колев на „Герена“.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -