левицата Нинова Бузлуджа президент кандидат събор

Нинова: Левицата с обща кандидатура за президентските избори

Левицата ще излъчи обща кандидатура за президентските избори. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на събора на социалистите на Бузлуджа. Червените имат много силни кандидатури, но те ще се оттеглят в името на един лидер.

Нашата кандидатура ще е страж на българските интереси, пазител на сигурността и гарант на мира. Абсолютно съм убедена, и не само за АБВ, че кандидатурата ще подкрепят и други леви съюзи, патриотични и граждански организации„, заяви Нинова.

Нинова Бузлуджа президент кандидат събор

Окончателното решение на левите ще стане ясно на 14ти август на заседание на Националния съвет на БСП.

Днес в България няма равни възможности за всеки. Ако си роден беден, не можеш да учиш. Ако си работник, не можеш да си платиш здравето. Ако си млад, не можеш да си купиш дом и да отгледаш семейството си”, посочи тя. Според нея няма и солидарност, защото правителството на Бойко Борисов харчи милиарди, но няма сърце за деца с увреждания.

Днес няма справедливост, защото малцина богатеят на държавната трапеза, а мнозина живеят в мизерия. Почтените хора са на колене, а престъпниците ходят свободно по улиците”, допълни лидерът на социалистите. Нинова е категорична, че е дошло време за съпротива и да се даде отпор на тази несправедливост. „Дошло е време да поведем хората и да се опълчим срещу правителството на Бойко Борисов, което руши държавността, нехае за съдбата на народа си и го обрича на безпътица”, подчерта тя.

Битка на титани за Дондуков 2

Истинската битка на тези избори ще е БСП – ГЕРБ. А спечелването на президентския вот ще трасира пътя на левицата към победа на предсрочните парламентарни избори догодина“, обяви на Националния събор на Левицата на Бузлуджа президентът на ПЕС Сергей Станишев.

По думите му е време за обединение, за промяна, за нова победа на Левицата. „БСП е емоция, завлядяваща сърцата на стотици хиляди българи. Нашият събор винаги вдъхва надежда и оптимизъм на левите хора в България. Бузлуджа е мястото, на което се зареждаме с енергия и тук се чувстваме едно – общност от хора с еднакви идеи и цели. От този връх трябва да отправим и нашето послание към България с емоция и вяра„,заяви Станишев.

Нинова Бузлуджа президент кандидат събор

И Европа и България са изправени пред тежки изпитания. В това време единствено социалистите могат да поведат към промяна. Убеден съм, че БСП може да излъчи кандидатури за президент и вицепрезидент, които да спечелят изборите, да бъдат гаранти за сигурността на страната, да водят балансирана външна политика със самочувствие и такт. Да докажат, че президентската институция може да бъде близо до ежедневните проблеми на хората и да има ясни социални ангажименти „, добави Станишев.

- реклама -