Левс инс зелена карта ДАНС проверка

„Лев инс“: Поискахме проверка от ДАНС, за да се спре изтичането на национален капитал

Застрахователното дружество „Лев Инс“ само е сезирало и инициирало проверка на ДАНС.

Мотивът: „за да се спре изтичането на национален капитал в особено големи размери, посредством застрахователни измами през системата „Зелена карта“.

Това се казва в официална позиция по повод проверките на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Комисията за финансов надзор (КФН).

„Преди броени дни Комисията за финансов надзор официално определи „Лев Инс“ като безспорен лидер на пазара. Дружеството държи 13,14% от брутния премиен приход и първо място сред застрахователите у нас. 
Според статистиката на регулатора, като цяло пазарът на общото застраховане у нас отчита ръст от близо 13% (12.79%) спрямо година по-рано. 
Традиционно „Лев Инс“ продължава да е най-предпочитаният застраховател от потребителите на автомобилни застраховки“, подчертават от компанията и уточняват: Успехът на „Лев Инс“ се дължи на модела, който компанията следва, а именно – грижа към клиента, контрол на рисковете, изпреварващи действия, които гарантират сигурността на застрахованите във всеки един момент.

В края на август тази година стана ясно, че близо 100 млн. евро всяка година изтичат от България за плащане на обезщетения по системата „Зелена карта“. Голяма част от застрахователните измами са били предимно в Румъния и Италия. Това обявиха експерти в застраховането.зелена карта Лев Инс позиция ДАНС

- реклама -