Летящи огради, Джиро

Летящи огради удариха двама колоездачи в Джирото

Летящи огради 800 метра преди финала на четвъртия етап от Джиро д’Италия свалиха двама колоездачи на шосето. Единият се размина само с леки травми, но другият не завърши етапа и се озова в болница.

Потърпевши от странния инцидент бяха Лука Вакерман и Етиен ван Емпел от Вини Забу-КТМ. Нокаутираният Вакерман се озова в клиника в Месина, докато Вам Емпел ще продължи и утре. Според шефа на тима причина за инцидента е ниско летящ хеликоптер на телевизия RAI. Травмите на Вакерман включват счупвания на носа и зъбите, натърпвания по цялото тяло и съмнения за счупвания в лумбалната област. „Те ни казаха, че изведнъж са видели летящи огради, но не са могли да направят нищо. Нямаше вятър, така че причината може да е само въпросният хеликоптер“, обясни Франческо Фрази.

Арно Демар спечели четвъртия етап

Иначе четвъртият етап в Джирото беше спечелен от Арно Демар. Това е десети успех за спринтьора на Групама-еФДиЖи след паузата заради коронавируса. Той изпревари с милиметри Петер Саган (Бора-Хансгрое) и Давиде Балерини (Декьонинк-Куикстеп).

В генералното класиране продължава да води Жоао Алмейда (Декьонинк-Куикстеп). На две секунди зад него е вчерашният победител Джонатан Кайседо (Едюкейшън Фърст).

- реклама -