Летище Варна с директна въздушна връзка със 17 дестинации през зимата

През зимата летището във Варна ще има директна въздушна връзка със 17 дестинации, от които пет са нови. Това съобщиха от фирмата концесионер на летищата във Варна и Бургас. От днес влиза в сила зимното разписание на двете летища, което ще е в сила до края на март следващата година.

Новите маршрути от и за летището във Варна са Ливърпул, Берлин – Шьонефелд, Кьолн, Хамбург и Париж Бове – Тиле. Останалите дестинации са София, Виена, Истанбул, Москва – Домодедово, Лондон Лутън, Дортмунд, Мюнхен-Меминген, Айндховен, Ларнака, Тел Авив и Милано – Бергамо и Копенхаген.

Спрямо въздушните връзки през миналия зимен период се отчита 60 процента ръст на целогодишните маршрути тази година. Ежедневни полети ще се изпълняват до София и Виена, а до Истанбул те ще са пет пъти в седмицата /понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя/.

От и за летището в Бургас през зимата ще се обслужват четири полета седмично до Москва /понеделник, сряда, петък и събота/ и с два полета на седмица до Лондон /понеделник и петък/.

От началото на годината до края на септември варненското летище е обслужило над 1.8 милиона пътници. През 2019 г. летището във Варна работи с 9 нови авиокомпании и обслужва 5 нови дестинации. За същия период летището в Бургас е обслужило над 2.81 милиона пътници.

От началото на годината до средата на октомври и двете летища отчитат спад на пътниците с 12 на сто, което, според концесионера, е нормално развитие предвид над 50-процентовия ръст достигнат в периода 2015-2018 година и рекордната за всички времена изминала година.

- реклама -