Вашингтон

Летище „Роналд Рейгън“ във Вашингтон потъна в мрак (СНИМКИ, ВИДЕО)

Вашингтонското летище „Роналд Рейгън“ обяви в „Туитър“, че е му е прекъснато електроподаването, но полетите продължават да се изпълняват, предаде Франс прес.
Това е станало малко преди 22 часа местно време.

Спирането на тока засяга цялото летище и ние опитваме да открием каква е причината. Ще ви държим в течение, се казва на страницата на аерогарата.

„Полетите се изпълняват, но механичните системи без електричество забавят качването и слизането от самолета“, добави летищната управа.

Електрогенератори ще бъдат поставени за осветяване на някои зони в терминала.

Потребители качиха в социалните мрежи снимки и видеа, на които се вижда как летището е потънало в мрак.

 

На летище „Роналд Рейгън“ във Вашингтон има сериозана авария на електрическото захранване, се съобщава на неговата страница в Туитър.

„Знаем за мащабното прекъсване на електричеството на летището и разследваме причините. Системите за резервно електрозахранване, с помощта на генератор, подават ток в някои части на летището“, се казва в текста. Отбелязва се, че полетите са възстановени, но се осъществяват със забавяне, което е обяснимо.

Както съобщава местна радиостанция, прекъсването в електрическото захранване е причинено от пожар в резервния генератор. Пожарните са се справили бързо с огъня. Няма сведения за сериозни щети в инфраструктурата на летището.

Източник: БТА

- реклама -