Летим за 60 лева до Истанбул

Летим за 60 лева от Пловдив до Истанбул от 18 февруари. На 4 януари в Истанбул се състоя среща на посланик Ангел Чолаков с генералния директор на нискотарифната авиокомпания Пегасус (Pegasus Airlines) г-жа Гюлиз Озтюрк във връзка със стартиращата нова

самолетна линия Истанбул-Пловдив-Истанбул,

съобщиха от българското посолство в Анкара.

Полетите ще бъдат осъществявани до летище Сабиха Гьокчен, което се намира в азиатската част на мегаполиса.

Г-жа Озтюрк благодари за изключително активната роля на посолството

за осъществяването на инициативата

и изрази надежда, че съвместната работа ще продължи с цел популяризирането на двете страни като атрактивни туристически дестинации.

Пегасус

Редовната линия стартира от 18 февруари т. г. с честота 2 пъти седмично, в сряда и в събота, като ще се изпълнява със самолети Боинг 737 и Еърбъс 320 с капацитет 180 пътници. Първоначално миналия месец беше съобщено, че линията ще стартира на 23 януари, но поради организационни проблеми, датата беше отложена за февруари.

Дестинация Пловдив вече е отворена

за резервации на сайта на авиокомпанията.

Цените започват от 28 евро за еднопосочен билет.

В момента започва и мащабна рекламна кампания сред туроператори и крайни потребители посредством медиите и социалните мрежи.

Откриването на новата самолетна линия

е емблематичен старт на амбициозната програма за промотиране на страната ни като дестинация за бизнес, култура и туризъм “Сезон на България в Турция 2023”.

Достъпните цени на билетите и краткото време за пътуване ще дадат възможност на повече български и турски граждани да се възползват от новата удобна транспортна връзка и ще насърчат туристическия и бизнес обмен в двете посоки.

- реклама -