Летифов: Ако е приключил битпазарът, би трябвало кабинетът „Василев” да не събере подкрепа

Ако е приключил битпазарът, би трябвало кабинетът „Василев” да не събере подкрепа, предвид заявката на партиите, които са в опозиция в това Народно събрание, в това число броя и групата на ИТН. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов в интервю за бТВ.

Не би трябвало този мандат да бъде реализиран,

още повече, че ние смятаме, че  Асен Василев и Кирил Петков са двете страни на една и съща монета. Там няма никаква разлика. Твърде вероятно е персоналният състав на кабинета да бъде същият с леко разменени роли, категоричен бе Летифов.

Разговор за приоритети и за цели не видяхме, видяхме разговори с отделни депутати, които бяха обявени за смели, каза депутатът.

Халил Летифов припомни трите вота за парламент,

които се състояха миналата година. Трите парламента не успяха, защото липсваше диалог, липсваше желание всеки да пренебрегва своите партийни и лични интереси в частта на общото и това, което очакват от нас българските граждани и бизнеса, каза той. И допълни: „Избори до дупка не е нормалният сценарий, но изборите не са плашило, те са решение.”.

Диалогът не се случи и в това Народно събрание.

Този подход на Кирил Петков и Асен Василев бе обречен на неуспех по няколко причини. Първата е да търсиш еднолична подкрепа, втората е да не търсиш допирни точки с останалите участници в парламентарния живот, за да решиш важни за страната въпроси. Това не е собственост, не е бащиния, а най-високата институция в страната, категоричен бе Халил Летифов.

Кои партии ще влязат в следващото Народно събрание,

ще определят българските граждани. Но това, което трябва се случи, е първо да се отпуши напрежението, създадено в този парламент, да си вземат поуките и уроците и след изборите всеки да е готов да седне на масата на преговорите със своите приоритети за бъдещето на страната, подчерта депутатът.

Народният представител от ДПС Делян Пеевски

е бил много пъти в НС да изпълнява своите задължения, но той обръща внимание и на своите избиратели в страната, често е при тях, има достатъчно законодателни инициативи, каза в отговор на въпрос Халил Летифов.

Попитан за кея на Росенец, Летифов заяви: „След като се отваря тази тема, значи новите избори са сигурни. Всички търсят г-н Доган, за да вдигнат рейтинга си. Има си институции, те ще преценят”.

Още по темата:

- реклама -