Брендън Роджърс, Лестър
Снимка: twitter.com/lcfc

Лестър също обяви за куп заразени с коронавирус

Лестър стана вторият отбор от Висшата лига след Тотнъм, който обяви за огнище на коронавирус. Лисиците казаха, че седем играчи са „заразени или не се чувстват добре“. Те не пътуваха за Италия за сблъсъка с Наполи. Същото важи и за трима души от клуба. Лестър не трябва да губи в Неапол, за да продължи напред в Лига Европа. В Тотнъм заразените са 13, като мачът на тима с Рен беше отложен.

„Има някои играчи и служители, които не са тук. В последните дни има повече случаи и трябва да сме внимателни – става дума за здравето на нашите футболисти. В Италия ще сме със силен отбор и това няма да ни дестабилизира. Тествахме се преди да се качим на полета и преди да напуснем хотела. Предприехме всички мерки, за да бъдем възможно най-безопасни. Дори играчите, които не са толкова зле, не бихме могли да поемем никакъв риск с тях“, обясни мениджърът Брендън Роджърс.

Поставените под карантина играчи са Адемола Лукман, Даниел Амартей, Келечи Ихеаначо, Яник Вестергор, Айосе Перес, Филип Бенкович и Вонте Дейли-Кембъл. Не е ясно кои от тях са с положителни тестове и кои не. Юри Тилеманс и Райън Бертранд обаче се връщат за лисиците след травми.

- реклама -