Лесно и вкусно: Бъркан тутманик за закуска

Предлагаме една невероятно вкусна, лесна и сполучлива рецепта за бъркан тутманик с кашкавал и сирене. 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца – 3 бр.
кисело мляко – 1 ч.ч.
бакпулвер – 1 ч.л.
сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
олио – 100 мл
краве масло – 50 г
кашкавал – 100 г
сирене – 200 г
брашно – 2 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват с помощта на телена бъркалка. Към киселото мляко се прибавят бакпулвера и содата. Разбърква се и щом шупне, се прибавя към разбитите яйца.

Добавят се олиото и разтопеното краве масло. Сместа се разбърква, след което се слага предварително пресятото брашно, а след това настърганият кашкавал и натрошеното сирене.

Сместа за нашия тутманик се разбърква до еднородна, хомогенна смес. Прехвърля се в намаслена и набрашнена тавичка.
Тутманикът със сирене се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до златист загар.

Изключително вкусен бъркан тутманик с кашкавал и сирене, сервиран с чаша айран, препоръчват от gotvach.bg.

- реклама -