Милан, Гатузо, Леонардо

Леонардо: Гатузо и Игуаин остават в Милан

Треньорът Дженаро Гатузо и нападателят Гонсало Игуаин ще останат в Милан, заяви спортният директор на клуба Леонардо. Според слуховете Гатузо ще бъде уволнен след днешния мач със СПАЛ. Игуаин пък е свързван с трансфер в Челси.

„Няма план да заменим Гатузо, клубът не се е свързвал с никого“, обясни Леонардо. „Опитваме се да оправим ситуацията и да осъществим целта си в края на сезона, а именно да завършим в топ 4. Собствениците знаят каква е ситуацията и всички трябва да работим заедно. Нуждаем се от разбиране в тези трудни моменти за клуба. Няма да купим десет футболисти и изведнъж да оправим всичко“, бразилецът.

Леонардо: Няма оферти за Игуаин

„Челси? Няма оферта за Игуаин. Никой не ни е питал за него и той самият не е поискал да напуска“, обясни спортният директор.

31-годишният нападател се присъедини към Милан от Ювентус под наем след пристигането на Кристиано Роналдо в Торино. Той обаче има едва пет гола в 14 мача за росонерите. „Той е играч на Ювентус, имаме възможност да го закупим за постоянно в края на сезона. Няма нищо, което да се каже повече по въпроса. Той трябва да поеме отговорност и да покаже това, на което е способен на терена. Нашите взаимоотношения с него са много директни, той играе важна роля за нас. Ще видим в края на сезона какво ще се случи, защото едно е да бъдем в Шампионската лига, а съвсем друго извън нея“, завърши Леонардо.

- реклама -