Лена Бориславова проговори за видеото с парапета

Лена Бориславова проговори за видеото с парапета – потвърди, че тя и Петков са на кадрите с квартирата.

Лена Бориславова потвърди, че тя и Петков са на кадрите с квартирата - Tribune.bg„На тези кадри аз нямам от какво да се притеснявам, защото има погрешен ъгъл, както ъгълът с държането за ръка“. Това заяви пред bTV кандидат-депутатът от ПП/ДБ Лена Бориславова.

На практика за първи път някой от двамата официално потвърждава, че именно тя и бившият премиер са заснети да влизат в частна квартира за кратко или почасово наемане.

Бориславова смята, че тогава са можели да отговорят по-добре, но все още не са имали такъв рефлекс.

Кадрите излязоха в момент, когато Кирил Петков беше министър-председател, а тя началник на неговия кабинет. Видеото е заснето в по-ранен период, когато Петков беше назначен от Румен Радев за служебен министър на икономиката, а кантората, в която бе Лена Бориславова, спечели скандален договор с Българската банка за развитие.

„Когато влизаш в политиката знаеш,

че ще платиш цена. Очакваше се, че атаките ще бъдат основно по линия на политиките. Оказа се, че другите сили действат по различен начин. Така или иначе не бих пожелала на никого да минава през толкова интензивна атака“. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

По повод кадрите в медиите, на които

се вижда известна близост с лидера на ПП Кирил Петков, Бориславова коментира: „На тези кадри няма от какво да се притеснявам. Един погрешен ъгъл – както ъгъла с държането на ръцете в Министерски съвет, който трябва да бъде оспорен. Дали е можело по-своевременно да оборим – можело е. Тогава нямахме този рефлекс все още. Но категорично потвърждавам, че отношенията ми с г-н Кирил Петков са служебни и приятелски в рамките на „Продължаваме промяната“ и винаги са били такива. Винаги“, заяви Бориславова пред bTV.

Бориславова беше началник на кабинета

на Кирил Петков, когато той беше премиер. Тя не беше в листите на ПП за 48-ия парламент, но в момента е на второ място в листата на коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ в 24 МИР в София.

В края на февруари тя обяви, че ще съди

сценаристите на Слави Трифонов за клевета и уронване на името заради „Песен за Лена“.

„Разбирам защо те го направиха – не бяха доволни от това, че са изпадаща политическа сила, че не се получиха някои от нещата, които те желаеха за присвоят в управлението. Без лоши чувства – има си канален ред.

Това не е първото дело срещу телевизия

7/8 за подобни неща, няма и да е първото спечелено дело“, коментира кандидат-депутатът на ПП.

Бориславова каза още, че без да е в публичното пространство, е успяла да е полезна на партията в посока да се увеличи експертният потенциал на ПП.

- реклама -