Лена Бориславова няма да се кандидатира за депутат (Причините)

Малко след свалянето на кабинета Петков взех решение да не влизам в предизборните листи. Това съобщи в личния си профил Лена Бориславова, бивш шеф на кабинета на експремиера Кирил Петков.

„През последните 8 месеца направихме първите решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото – с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета. Съпротивата на това минало бе огромна, впрегнаха се всички похвати, работеше се усилено и за изместване на обществения фокус и за компрометиране на Промяната. Е… не откриха кражби, не откриха нечисти сделки, не откриха престъпления, затова атакуваха лично„, посочва причините Бориславова.

И допълва, че „да се занимаваш с политика в България има своята цена“. „Аз нямам право да я прехвърля върху екипа и работата на „Продължаваме промяната“. Най-накрая имаме шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни. Нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел. Промяната зависи от силни личности, но е по-голяма от всеки от нас поотделно“, пише в поста си Лена Бориславова.

Тя благодари на Кирил Петков и Асен Василев, както и на целия екип на ПП, че са я разбрали и подкрепили в решението й.

- реклама -