Лена Бориславова: Няма да бъда депутат в 49-ия парламент

Избраната за народен представител от листите на „Продължаваме Промяната – Демократична България” Лена Бориславова се отказва от депутатското си място в 49-ото Народно събрание. Това обяви тя с публикация във Facebook.

„Няма да бъда депутат в 49-ото Народното събрание.

Георг Георгиев: Пореден потрес от правната посредственост на Лена Бориславова

На мое място ще влезе изключителният специалист в сферата на националната сигурност, моят колега от листата на ПП в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още веднъж на всички за доверието!”, заявява тя.

Бориславова обяснява и от какво е продиктувано решението ѝ: „Дните след изборите показаха, че предстоят още трудни месеци и задачи, както на национално, така и на местно ниво.

Формирането на редовно правителство е голямата задача на настоящия парламент.

Но в предизборната кампания се убедих, че много от проблемите на хората, които ни подкрепят, се решават на местно ниво”.

Тя уточнява, че Изпълнителният съвет на „Продължаваме Промяната” е взел решение, че успоредно с работата в парламента, другата важна задача пред формацията са местните избори. „Именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София”, пише Бориславова.

„Отговорността към тази задача e огромна – тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност. Вярвам, че София заслужава прозрачно и европейско управление и ще работя заедно с всички вас, за да постигнем тази цел”, допълва Бориславова.

„Преди година и половина влязох в листите на „Продължаваме Промяната”, защото вярвах,

че зависи от всеки един от нас да работим за промяната, която търсим.

През февруари тази година трябваше отново да реша как да продължа своята битка – в или извън листите на обединената коалиция.

Кое е най-правилното решение, което ще помогне най-много на обединението? Днес отново трябваше да направя избор.

На всички, които подкрепят каузата на „Продължаваме Промяната” и мен лично, обещавам, че няма да се откажем. Благодаря ви за подкрепата!”, завършва публикацията си тя.

- реклама -