Лена Бориславова: Арестът на Борисов доведе до еуфория, няма разнобой във външната политика

Лена Бориславова: Арестът на Борисов доведе до еуфория, няма разнобой във външната политика.

„Аз не съм била свидетел на такава всеобща еуфория и такова масово празнуване каквото се случи в нощта, когато

бе задържан бившият премиер

Бойко Борисов. Разочарованието е от това, че все още няма пълния пакет от доказателства и желание от страна на прокуратурата да извърши всестранно разследване. Г-н Божков още не е разпитан“. Това обяви в интервю за bTV началникът на

политическия кабинет на премиера

и говорител на правителството Лена Бориславова. Тя припомни, че МВР си върши работата съвестно, но въпреки това такива действия се обуславят от прокуратурата.

„За да има независимост,

ние даваме администрация на европейската прокуратура“, каза Бориславова. Началникът на кабинета на министър-председателя коментира серия от проблеми в работата на коалицията, като ги оттаде предимно на проблеми с комуникацията и тежкото наследство.

„Нужно е още малко търпение

и време да се видят резултатите. Като основна грешка на изминалите първи месеци отчитаме комуникацията, включително и в коалицията. Но няма да допуснем да се правят компромиси само за да се задържим над водата и да пазим стабилността“, каза още Бориславова.

Тя определи като дефицит

на управлението като коалиция желанието да се бориш за дадена кауза. „Много по-важно е да се бориш за каузата, а не да държиш на всяка цена да има политическа стабилност“, каза Бориславова.

Според нея няма двоен аршин около проваления изор на нов управител на БНБ и разнопосочните сигнали за допустимостта на кандидатурата на Любомир Каримански.

Бориславова призна, че депутати

от „Продължаваме промяната“ са говорили с него за пост в Световната банка, но това не било търговия с постове в рамките на коалицията.

„Не, това е механизъм за намиране на решения и показване, че

борбата за постове не трябва да е

на всяка цена“, каза Бориславова. Според нея има разлика в обсъжданите постове и било едно да си управител на БНБ и друго – председател на парламентарна комисия и равен сред равни. „Ние сме много доволни от начина, по който Каримански води бюджетната комисия“, изтъкна Бориславова.

По отношение на скандалното изказване

на външния министър, че България има две външни политики, началничката на премиерския кабинет предположи, че Теодора Ганчовска вероятно е подведена, че има някаква друга политика на екипа около премиера.

„Политиката се води от премиера

и от министъра на външните работи. Ако те говорят с един глас, съветниците нямат роля. Те не изразяват мнение пред външни партньори, съветниците съветват. Това е някакво временно недоразумение“, коментира Бориславова.

Според нея няма проблем с позицията

на кабинета за европейското членство на Северна Македония. Бориславова коментира и предстоящата актуализация на държавния бюджет, като обяви, че има и идеи за намаляване на ДДС за някои хранителни стоки.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено