Леко подобрение в състоянието на Цвети Стоянова

Има леко подобрение в състоянието на Цвети, съобщи пред „Меридиан мач“ нейния баща Йордан Стоянов. Пострадалата гимнастичка все още е на командно дишане, но вече леко движи пръстите на ръцете й краката си.

Това обнадеждавало медиците, че е възможно гръбначният стълб на златното ни момиче да не е увреден. „Господ има! Цвети се подобрява. Вярваме в Господ, вярвайте и вие…“ – казва в интервю пред вестника бащата на Цвети. По думите му при всички положения й предстоят още операции.

Той сподя, че напоследък не се е виждал много с дъщеря си, тъй като и двамата са били постоянно по тренировки и състезания.

В същото време с огромен интерес очакваме представянето на българските момичета на състезанието в Холон, Израел. Българският ансамбъл по художествена гимнастика ще играе на Европейското първенство с Любомира Казанова, която ще замести Цвети. Може да гледате на живо българското участие на http://www.eurovisionsports.tv/ueg/

Любомира Казанова, която замества Цвети Стоянова в ансамбъла
Любомира Казанова, която замества Цвети Стоянова в ансамбъла

Във фейсбук вече има хаштаг #prayfortsvetelina, с който България и световната гимнастика покзват съпричасността си със златното българско момиче.

Capture

Приятелят на пострадалата гимнастичка, Александър Любенов също помоли всички да се молят за Цвети и да се спрат спекулациите с името й. „Едно момиче даде всичко най-добро за България, сега е време България да даде всичко най-добро за едно момиче. И както тя се постара да представи България с добра слава, нека сега не петним нейната слава“, призова във Фейсбук футболиста.

 

 

 

 

 

- реклама -