детски градини

Лекарският съюз настоява да се забранят посещенията в детските градини, ясли и нощни заведения

Смятаме, че е необходимо освен прекратяване на учебните занятия, да се забранят посещенията в детските градини и ясли, забрана на посещенията в нощните и питейни заведения след 18 ч., както и да се затворят търговските центрове и моловете.

Това се казва в позиция на БЛС във връзка с усложняващата се обстановка в страната и увеличаването на заразените с COVID – 19 у нас.

„Безпокойството ни става осезаемо като се вземе предвид големия брой медицински персонал, инфектиран и заболял от Коронавирус в засегнатите страни, което реално води до недостиг на медицински лица. Лекарите и специалистите по здравни грижи са тези, които се срещат с COVID – 19 всеки ден. Запазването на тяхното здраве и живот трябва да бъде изведено като приоритет за държавата в противен случай няма кой да се бори със създалата се епидемична обстановка“, казват още от Лекарския съюз.

По думите им цялото медицинско съсловие осъзнава огромната отговорност, която има в създалата се обстановка и е готово за пълна мобилизация. „Но това би било възможно само ако колегите ни – лекари и специалисти по здравни грижи са осигурени с лични предпазни средства“, казват още от БЛС.

БЛС отправя апел към българските граждани за отговорно поведение и стриктно спазване на карантинния период. За тези, които не го спазват трябва да има строго наказание. На фона на обявена пандемия е абсолютно недопустимо човек да поставя в риск здравето на другите.

- реклама -