Алексей Навални алергия състояние версия транспортиране

Лекарите в Омск с версия: Навални страда от нарушение на въглехидратния баланс

Рязкото влошаване на състоянието на Алексей Навални може би е причинено от нарушаване на обмяната на веществата.

Това заяви днес главният лекар на болницата в Омск, където е настанен Навални, предаде ТАСС.
„Имаме работни диагнози. Основната от тях, към която клоним, е нарушение на въглехидратния баланс, т. е. нарушение на обмяната на веществата. Това може да се предизвика от рязко понижаване на нивото на захар в кръвта“, каза Александър Мураховски, цитиран от пресслужбата на регионалното здравно министерство на Омска област.

По думите на лекаря състоянието на руския опозиционер е нестабилно и може да се влоши при излитане или кацане.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че не знае да са давани някакви инструкции или заповеди, забраняващи прехвърлянето на Навални в чужбина.

Зависи от лекуващите руски лекари кога Навални може да бъде транспортиран за лечение в Германия, отбеляза той.

Песков каза, че германските лекари, които са пристигнали вчера, са били поканени да се присъединят към руските лекари, лекуващи Навални.

Мураховски заяви, че германските лекари са били поканени в болницата, за да се запознаят със състоянието на руския опозиционер.


Иван Жданов, юрист от Фонда за борба с корупцията на Навални, обаче каза, че германските лекари не са получили достъп до пациента, предаде Ройтерс.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш твърди, че руските власти изглежда искат той да остане в болницата поне няколко дни, за да са сигурни, че няма да останат в организма му следи от отравяне.

Следите от „опасно вещество“, за което говорят представители на Фонда за борба с корупцията, са намерени не в организма, а по кожата и дрехите на Навални, каза Мураховски.

Става дума за „обикновена промишлена химия, използвана, например, при пластмасовите чаши.
По думите му в тялото на блогъра не са открити оксибутирати и барбитурати.

Източник: БТА

- реклама -