сн. БГНЕС

Лекари, спортисти, журналисти са част от лицата на партията на Цветанов

Лекари, спортисти, журналисти емигранти в САЩ и бивши членове на ГЕРБ са сред лицата на новата партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Бившата депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова и напусналият преди седмици структурите на ГЕРБ в Шумен Гюнай Исмаил са сред лицата на новата партия.

Бизнесмените в САЩ и бивши собственици на тв BiT братята Вълневи бяха сред 89-те членове на инициативния комитет. Представителят на българската общност в Мелбърн Благой Благоев, който от 30 г. живее в Австралия, е лице на партията. Сред учредителите има и оперен певец в Кьолнската опера – Георги Чандъров. Сред представителите на лекарското съсловие са русенският стоматолог д-р Пенко Сотиров, д-р Румен Динев, участвал в учредяването на ДСБ, македонецът д-р Шарев.

Сред основателите на партията е и криминалният психолог Тодор Тодоров и енергийният експерт Христо Казанджиев както и проф. Румен Кънчев.

Бвшият състезател по вдигане на тежести Благой Благоев, волейболистът Боян Иванов, спортистките  Светла Златева и Николина Щерева също са част от бъдещата партия.

Георги Стефанов бивш издател на вестник 7 и журналистът Горан Благоев са в инициативния комитет, а освен да ги представи на сцената Цветанов им благодари поименно за включването в политическия му проект.

сн. БГНЕС

Горан Благоев представи учредителната декларация:

„България се управлява без ясна визия за развитие. Имитацията на реформи е най-големият грях на управляващите кабинети през последните десетилетия. Хората биха приели за политици единствено хора, които морал. Хората не приемат да ги управлява някой, който използва обществените блага за свои нужди и цели.“ Той каза още, че цел на партията ще бъде също да се даде път на нови лица в политиката, да се работи за справяне с демографската криза и да гарантират достойни старини за пенсионерите в България.

Партията си отвори и банкова сметка в ДСК, в която да се получават дарения.

Реши се също учредителното събрание да бъде на 27 септември от 13 часа в Интер Експо Център.

Цветанов изрази подкрепа към протестиращите и разкритикува полицейското насилие.
Образование, съдебна система, среден и малък бизнес и култура, това ще са основните направление, по които „Републиканци за България“ ще работи.

- реклама -