Лекари от Добрич спасиха родилка в критично състояние, благодарение на десетки кръводарители

Десетки добри българи дариха кръв за 31-годишната родилка Мария Василева, която беше в критично състояние в МБАЛ-Добрич след раждане. Лекари и близки на младата майка призоваха, който може да помогне като дари кръв.

От лечебното заведение съобщиха, че младата майка е изведена от Отделението по анестезиология и интензивно лечение и е преведена в Отделение по акушерство и гинекология в стабилно общо състояние.

След нормално раждане миналата седмица Мария получава амниотична емболия, срив на хемодинамиката, гърч и последващ ДИК синдром. Само за дни след призива на лекарите, десетки българи даряват кръв за родилката.

Ръководството на МБАЛ – Добрич изказва благодарност на всички граждани, проявили своята съпричастност и солидарност към създалата се ситуация. Искаме да благодарим и на медицинските екипи за денонощните грижи, благодарение на които живота на една млада майка бе съхранен. Благодарим на близките и роднините на родилката за тяхното разбиране и подкрепа в тежкия за тях и за нас момент. Огромна благодарност към всички граждани„, посочват от болницата.

- реклама -