Лейди Гага спира да работи с Ар Кели заради обвинения в сексуално насилие

Американската певица Лейди Гага се отказва от сътрудничеството си с музиканта Ар Кели, който е обвинен в тормоз и сексуално насилие. Това написа певицата в своята Туитър страница.

Лейди Гага обяви намерението си да премахне песента „Do What U Want (With My Body)“ записана съвместно с Ар Кели през 2013 г. от стрийминг услугите.

Певицата смята, че този запис е направен в „тъмното време от живота й“ и й напомня, че на 19-годишна възраст е била сексуално малтретирана от мъж по-голям от 20 години.

„Възнамерявам да премахна тази песен от iTunes и други стрийминг платформи и вече няма да работя с Ар Кели. Извинявам се за липсата на здрав разум, когато бях още млада и че не съм стобщила за това по-рано“, отбелязва певицата.

„Заставам зад тези жени [жертви на посегателството на изпълнителя] на 1000%, вярвам им и знам, че те страдат и са наранени. Убедена съм, че техният глас трябва да се чуе и да се приеме сериозно“, пише лейди Гага, наричайки обвиненията срещу изпълнителя „абсолютно ужасяващи и неоспорими“. Тя говори за обвиненията на много жертви, изложени в документалния филм „Surviving R. Kelly“, излъчен по американската телевизия на 3-5 януари тази година.

През май миналата година шведската компания за аудио стрийминг „Spotify“, която е една от най-големите в тази област, реши да откаже рекламната подкрепа на Кели и да изтегли композициите му от музикалните си плейлисти. Тя обяви официално, че не одобрява поведението на певеца, който през последните години е бил обвиняван няколко пъти в насилие срещу жени.

Роденият в Чикаго (Илинойс) тъмнокож изпълнител Ар Кели (с истинско име Робърт Силвестър Кели), пеещ в стила на ритъм и блус, придоби световна слава през 90-те благодарение на композиции като „Bump N ‘Grind“, „Gotham City“, „I Believe I Can Fly“. Последната от тях, публикувана през 1996 г., му донесе наградата „Грами“ в три категории. През 2000-та Кели записва и пее с известни рапъри като Джей Зи, Шон Комбс и Ноториус Биг.

- реклама -