Лейди Гага: Как “A Star Is Born” я преобрази

Завършена певица, Лейди Гага е също така актриса. И това, благодарение на Брадли Купър, който й предложи ролята на Али в “A Star Is Born” / ”Роди се звезда”/. В интервю за списание “Variety”, тя се разкрива напълно, говори за влиянието, което филма оказва върху нея и за своите амбиции.

Десет години кариера, шест албума, шоу по време на Super Bowl и пълни стадиони по целия свят. На 32-годишна възраст Лейди Гага изглежда вече е завладяла всичко. И все пак. След няколко години отсъствие поради здравословни проблеми, певицата все още успява да изненада феновете си. Не само старите, но и новата публика. Две години след излизането на “Джоан“, шестият й студиен албум, антипод на предишните, тя отново е на сцената с ”Роди се звезда”. Музикална драма, в която тя влиза в кожата на Али и играе с Брадли Купър, който й предлага първата голяма роля в киното. „Още чувствам Али в мен. Чудя се колко дълго ще остане. Или, ако тя остане тук завинаги”, казва звездата, която признава, че е гледала филма „между пет и десет пъти”. Дори веднъж в кино салона, както всички останали.

В интервюто си за списание “Variety” Лейди Гага, или по-скоро Стефани Джерманота, както е истинското й име, споделя за първите си стъпки пред камерата и обяснява как ”Роди се звезда” е повратна точка за нея, както в личен, така и в професионален план. “Това наистина беше един период на промяна за мен”, казва тя за първия си кинематографичен опит. “Като артист винаги се питаш:”Дали съм достатъчно добра? Правя ли нещо честно, нещо истинско? ”Отговорите на тези въпроси тя е открила, благодарение на световния успех на филма, който вече е събрал повече от 300 милиона долара приходи.

В ”Роди се звезда”, Лейди Гага изненадва със своята актьорска игра и затвърждава своя талант на певица.

През целия филм тя изпъква с гласа си и доказва, че зад образа на маргиналната поп звезда с екстравагантни тоалети се крие истински артист. Освен това тя е съавтор на саундтракта на филма. По-специално парчето “Shallow”, което тя изпълнява с Брадли Купър. “За мен това е разговорът [между мъж и жена], който допринесе за успеха на песента и я направи толкова популярна, направи я красива и обяснява защо хората плачат, докато я слушат. Това е така, защото този мъж и тази жена са свързани и се чуват.”

Доволна от резултата, тя обещава да изпълни на живо песента по време на Оскарите, следващия 24 февруари, заедно с партньора си от филма, ако песента е номинирана в категорията “Най-добра песен”, за което е говорила с Брадли Купър.

- реклама -