Лейди Гага и Адам Драйвър – приковаващи в „Домът на Гучи“ – СНИМКИ

Гучи е като торта. Щом я опиташ – искаш още. А накрая искаш тортата само за себе си.

Тези думи на Маурицио Гучи, изигран от Адам Драйвър, може би най-добре обобщават всичко, което се случва във филма на Ридли Скот – „Домът на Гучи“.

Продукцията е вдъхновена от истински събития от историята на италианската модна къща „Gucci“, като филмът започва с Патриция Реджани, изиграна от Лейди Гага.

Бившата съпруга на Маурицио Гучи беше призната за виновна и осъдена на 29 години затвор за организирането на убийството на наследника на модната империя „Гучи“ през 1995 г.

А всяко появяване на Лейди Гага на екрана те привлича като магнит през целия филм.

Носителката на „Оскар“ има всички шансове да получи номинация за втора такава награда, след като отдадеността ѝ към ролята си личи във всеки кадър – с всяка реплика, с всяко движение на тялото в драмата, фокусирана върху събитията около смъртта на Маурицио Гучи.

В много случаи израженията на лицето на Лейди Гага говорят повече от достатъчно какво изпитва в този момент героинята ѝ, без да е необходимо нещо повече да бъде казано.

Следващото магнетично нещо освен перфектната актьорска игра на певицата и актриса, е усмивката на Адам Драйвър.

Прибавена към неговите неоспорими актьорски умения, Драйвър – в образа на Маурицио, напълно печели възхищението на публиката с отстояването на любовта си към Патриция, женейки се за нея въпреки категоричното противопоставяне на баща си и лишаването от наследство.

В един момент обаче Маурицио започва да вижда всичко по нов начин. Той вече не е онзи свит и срамежлив студент по право, той е истински Гучи.

Продължителността от 2 часа и 38 минути е напълно оправдана за всичко, което ни показва Ридли Скот.

Въпреки че динамиката затихва в средата на филма, ключовите събития с участието на Паоло Гучи (Джаред Лето), отново връщат усещането, че наблюдаваме спектакъл на променящата се власт.

Образите на Алдо (Ал Пачино) и Родолфо (Джеръми Айрънс) носят полъха на естетиката и силата, която марката „Гучи“ е притежавала, когато първоначално е стартирала и, когато се е превърнала в световна империя.

Преди да гледате филма, трябва да знаете – ако очаквате да намерите един герой, на когото да симпатизирате – няма да намерите такъв изцяло. Ако очаквате кичозна семейна война – също няма да я видите във филма.

„Домът на Гучи“ е филм за фамилия, оказала се кула от карти, която неизбежно се разпада и, колкото повече се разрушава, толкова повече привлича всички погледи към себе си.

- реклама -