Джеси Марш, Лайпциг
Снимка: twitter.com/rbleipzig_en

Лайпциг уволни треньора Джеси Марш

Лайпциг уволни треньора Джеси Марш след само четири месеца на поста. 48-годишният американец беше назначен през април, но започна работа през лятото. Той наследи Юлиан Нагелсман, който пое Байерн.

Марш пое състав без двамата най-добри защитници от миналия сезон, както и без капитана Забицер. Това не му помогна и той записа едва пет победи в 14 кръга в Бундеслигата. В петък – в последния му мач начело биковете загубиха с 1:2 от Унион. Освен това Лайпциг се падна в сложна група в Шампионската лига – с ПСЖ и Манчестър Сити. Следващият мач на тима е именно срещу Сити. В него Лайпциг ще бъде воден от асистента Ахим Байерлорцер. Именно той беше начело при единствената победа в турнира този сезон – 5:0 над Брюж. Тогава Марш беше болен от коронавирус.

„Не беше лесно, защото ние ценим много високо Джеси – и като треньор, и като човек. Тъжно е, че нещата не се получиха, както се надявахме. Но нямаме избор – трябва да направим тази стъпка“, заяви изпълнителният директор Оливер Минцлаф.

„До края се надявах, че ще намерим стабилност и увереност. За съжаление не се случи. Имахме дискусия с Оливер Минцлаф и взехме решение да се разделим“, каза Марш.

- реклама -