Брендън Роджърс, мениджърът на Лестър

Лестър назначи Брендън Роджърс за мениджър

Лестър Сити назначи за нов мениджър Брендън Роджърс. Досегашния бос на Селтик напусна шотландския клуб преди да поеме лисиците. Новината бе обявена минути преди мача на сините с Брайтън. Нийл Ленън ще го замени до края на сезона при детелините.

Договорът на Роджърс е до юни 2022-а година. Той наследява на поста Клод Пюел, който бе уволнен в неделя след 16 месеца начело. Роджърс пък се завръща във Висшата лига, където преди води Ливърпул и Суонси.

Роджърс: Ще дам живота си, за да могат феновете да се гордеят

„За мен е чест и привилегия. Заедно ще бъдем по-силни. Очаквам с нетърпение да започна истинската си работа. Ще дам живота си, за да могат феновете да се гордеят с клуба“, заяви северноирландецът. Той ще бъде четвъртият мениджър на Лестър в последните 23 месеца. Преди него на поста бяха Пюел, Крейг Шекспир и спечелилият титлата Клаудио Раниери.

Коло Туре, който беше с него в Селтик, също ще дойде при лисиците.

Седем от седем в Селтик

Докато беше начело на Ливърпул Роджърс бе на крачка от това да стане шампион. Това се случи през 2014-а. През октомври 2015-а той обаче бе уволнен от клуба от „Анфилд“. През май 2016-а мениджърът застана начело на Селтик и спечели всичките седем домашни трофея, които можеше да вземе. Последният бе купата на Лигата на Шотландия през декември.

- реклама -