Иржи Лехечка
Снимка: twitter.com/atptour

Лехечка сложи край на приказката на Надал в Мадрид

Иржи Лехечка сложи край на приказката на 22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал в Мадрид. Чехът се справи с 22-кратния шампион от Големия шлем след 5-7, 4-6 за два часа и три минути игра. Това е последно участие на Надал в Мадрид.

Лехечка попари надеждите на легендарния испанец да достигне за стотен път на четвъртфиналите на турнир от сериите Мастърс. „Щастлив съм. Това беше една много специална седмица за мен. Много позитивна във всеки смисъл. Успях отново да играя на корт, който ми е дал толкова много, а също и на емоционално ниво“, коментира 37-годишният Рафаел Надал, който има пет титли тук.

„Беше незабравимо. Мога да кажа само „благодаря ви“. Това бе едно изключително пътуване. Трудно е, но животът и тялото ми ми изпращат сигнали от дълго време. Бях късметлия да превърна страстта си в работа. Привилегирован съм. Имах възможността да играя още веднъж на този корт. Благодаря на всички, които са ми помогнали през кариерата ми, която все още не е приключила“, добава Надал.

При резултат 5-5 в първия сет Иржи Лехечка осъществи пробив, с който поведе с 6-5 и след това затвори успешно сета на свой сервис за 7-5. Чехът започна с пробив втората част и поддържаше аванса си до края. Негов съперник на четвъртфиналите ще е Даниил Медведев.

„Невероятно е. За мен да деля корта с такъв легендарен играч е сбъдната мечта. Винаги съм искал да се случи. Много съм благодарен, че стигнах до такъв голям момент. Желая всичко най-добро на Рафаел Надал. Усещането е малко горчиво-сладко при такава хубава победа и всички тези хора, които го подкрепяха. Енергията беше невероятна. Все едно бях в друга реалност. Това е нещо, което досега не бях преживявал на тенис корта“, заяви Иржи Лехечка.

- реклама -