Легендарният селекционер Димитър Пенев е кандидат-депутат от коалицията на Марешки и Симеонов

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев влиза в политиката като кандидат в листите на коалицията „Воля“ и НФСБ в София.

В понеделник от новосформираната коалиция анонсираха привличането на легендата Петър Жеков, първата „Златна обувка“ на България.

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията. За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той има нюх за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози вече отреждат 3-то място на „Воля“ и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките“, коментира Веселин Марешки.

 Веселин Марешки и Валери Симеонов ще водят листите на патриотичната коалиция във Варна и в Бургас.

На 26 февруари вечерта пък Централната избирателна комисия одобри промяна в състава на коалицията им и включи партията на бившия военен министър Николай Ненчев Български земеделски народен съюз (БЗНС) в нея.

- реклама -