ЛеБрон загуби в официалния си дебют за Лейкърс – ВИДЕО

Трикратният шампион на НБА ЛеБрон Джеймс започна със загуба в Ел Ей Лейкърс. Езерняците допуснаха поражение при визитата си на Портланд Трейлблейзърс с 128:119. 33-годишният баскетболист постигна дабъл-дабъл в дебюта си – 26 точки и 12 борби. Джош Харт добави 20 точки за Лейкърс. Джеймс заяви, че въпреки загубата е намерил и позитивни неща в играта на новия си тим, като спомена къде отборът може да се подобри.

ЛеБрон: Има и позитиви

„Хареса ми как се върнахме в мача, когато изоставахме с двуцифрена разлика. Успяхме на моменти да се противопоставим и движехме добре топката по игрището. Това са все позитиви, които може да извлечем от това поражение“, заяви Кралят. „Има някои неща, които може да направим по-добре, разбира се – може да се справим по-добре при борбата под коша. Направихме някои грешки в хода на играта, които очаквах. Всичко ще се подобри, когато започнем да свикваме един с друг“, завърши оптимистично Джеймс.

16 поредна победа за Портланд над Лейкърс

Това бе 18 поредна домакинска победа на старта на НБА за Портланд и 16 поредна срещу Лейкърс. Следващият двубой за ЛеБрон и компания е домакинство на финалиста от миналата година в Западната конференция Хюстън Рокетс.