Лазаров се класира за основната схема на София Оупън след драматична победа

Българският тенисист Александър Лазаров се класира за основната схема на София Оупън след драматична победа над италианеца Лука Вани във втория кръг на квалификациите на турнира.

Лазаров се наложи със 7-6 (6), 3-6, 7-5 над 154-ия в световната ранглиста в двубой, който продължи повече от два часа. Във финалния сет българинът отрази два мачбола, след което вдигна триумфално ръце.

Успехът осигури на Алекс Лазаров и 12 точки за ранглистата на АТР. И от липса на АТР ранкинг той влезе в топ 500 в света.

„Не знам дали сънувам, или е реалност. Не съм играл в такива мачове, не мислех, че е във възможностите ми. Участвам за четвърти път в този турнир, миналата година паднах много лошо. Нищо не ми се получаваше и в един момент мислех да се отказвам“, каза Лазаров на пресконференция след успеха.

В основната схема Лазаров ще играе срещу носителя на 15 титли от АТР тура (7 на сингъл и 8 на двойки) Фернандо Вердаско. „Надявам се да не ме бие много и да покажа добър тенис, както до момента. Той е един от детските ми идоли. Да играя срещу Фернандо Вердаско е сбъдната мечта. Още когато видях, че той ще играе срещу квалификант, исках само едно, ако стигна до основната схема – да играя срещу него“, заяви Александър Лазаров.

Лазаров изказа специални благодарности и към публиката, която го подкрепяше емоционално през целия двубой.

- реклама -