Александър Лазаров, София Оупън

Лазаров надви Писаро и се изправя срещу Бублик

Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира в Дубай. Това стана след успех след 7-5, 7-5 над италианеца Франческо Пасаро. Българинът стигна до победата за 95 минути игра.

Лазаров си гарантира 22 270 долара от общия награден фонд, който е в размер на $2.86 млн. Той заслужи и 20 точки за ранглистата на АТП.

Нашенецът беше безупречен в подаването си и не позволи на поставения под номер 7 в квалификациите Пасаро да стигне дори до разиграване за пробив. Той завърши с 88% спечелени точки на първи сервис, шест аса и само три непредизвикани грешки.

Лазаров взе преднина от 6-5 в първия сет и стигна до два сетбола в 12-ия гейм. Българинът, който е със 195 места зад италианеца в ранглистата, се възползва още от първия и затвори сета.

Във втория сет възможностите му за пробив бяха много повече. Той обаче пропусна три точки за брейк в осмия гейм. После не успя да вземе и два мачбола в десетия. Българинът обаче отново взе 12-я гейм и затвори мача с третия си мачбол.

Негов съперник в първия кръг ще е Александър Бублик. Само преди дни представителят на Казахстан победи Григор Димитров в Марсилия. Ако Лазаров успее да се справи с Бублик, във втория кръг го чака Даниил Медведев. Руснакът спечели турните в Ротердам и Доха в последните две седмици.

- реклама -