Лавров: Обвинения срещу Русия са опит да се оспорят президентските изори

Обвиненията срещу Русия за намеса в САЩ явно целят да се оспорят резултатите от американските избори.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след преговорите с белгийския му колега Дидие Рейндерс.

В отговор на зададения въпрос за предполагаема руска намеса в президентските избори в САЩ, той отговори: „Ние не се съмняваме, че това е замислено, за да се опита оспорване на резултатите от изборите, които спечели Доналд Тръмп“, каза Лавров.

Той също призна, че е останал изумен от обвиненията срещу руската адвокатка Наталия Веселницая и президентския син Доналд Тръмп-младши.

„С изумление научих, че синът на Тръмп е обвинен, че е общувал с нея. За мен това е диващина. Когато човек общува с един адвокат, какво заплаха може да е това за когото и да е било?“

Министърът каза, че е разбрал за този факт от новините. „Днес сутринта пак включих телевизора и всички западни канали само за това говорят. Поразително е как сериозни хора правят от мухата слон. А може би и муха не е имало“.

Американските медии твърдят, че президентският син се срещал с адвокатката, за да получи компрометираща информация за Хилари Клинтън, която бе съперничка на баща му на президентските избори. Самата Наталия Веселницка разкри в телевизионно интервю, че се е срещала със сина и той й задал само един въпрос – има ли тя документи, че Националният комитет на Демократическата партия, която издигна кандидатурата на Клинтън, е получавал съмнителни източници на финансиране. Тя му отвърнала, че няма такива документи.

- реклама -