Лоран Кошчелни

Лоран Кошчелни ще отсъства поне шест месеца

Капитанът на Арсенал Лоран Кошчелни ще бъде извън терените близо шест месеца. Причината – операция на скъсано ахилесово сухожилие. За това съобщи мениджърът на артилеристите Арсен Венгер.

Френският национал получи тежката контузия по време на полуфинала с Атлетико Мадрид в Лига Европа. Той падна на терена в 12-а минута и бе изнесен на носителка.  Направените впоследствие прегледи показаха, че 32-годишният защитник има разкъсване на ахилеса и че се нуждае от операция. Преди дни селекционерът на Франция Дидие Дешан заяви, че Кошчелни ще пропусне Световното първенство в Русия. Сега обаче стана ясно, че той отсъства много по-дълго.

Кошчелни е съкрушен

„Няма да го видите в игра до декември и то в най-добрия случай“, заяви Венгер. „Кошчелни е съкрушен в момента. Много често при подобни контузии става въпрос просто за възпалено сухожилие, но при него се скъса. Не знам защо. Възстановяването ще е пълно, защото предимството на операцията е, че премахва възпалението“, коментира мениджърът на лондончани. Венгер кара последните си дни начело на Арсенал, защото напуска в края на сезона.

- реклама -