La La Land е големият победител на наградите БАФТА

Мюзикълът La La Land е големият победител на церемонията по раздаването на наградите БАФТА. Това е бритаският аналог на „Оскар“-ите.

На хитовия филм La La Land бяха присъдени общо пет награди

Годишните отличия на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство бяха връчени в неделя вечер в зала „Ройъл Албърт хол“ в Лондон.

Спорната политика на американския президент Доналд Тръмп стана център и на тази церемония.

Няколко знаменитости направиха намеци срещу Тръмп и неговия указ за ограничаване на мигранти от седем държави и плановете му да построи стена по границата с Мексико.

След като получи наградата за най-добра актриса за мюзикъла „Ла Ла Ленд”, американката Ема Стоун заяви, че се чувства специално. В това разделящо време актьорите могат да се съберат и да отпразнуват таланта си, който може да преминава граници, заяви тя.

Нейната сънародничка Вайола Дейвис, която получи наградата за най-добра актриса в поддържаща роля, спомена за расовите отношения в САЩ. Тя защити Мерил Стрийп, която по-рано отправи остри думи по адрес на Тръмп. А после бе разкритикувана от американския президент.

Американският комик и режисьор Мел Брукс, който получи БАФТА за цялостен принос, обаче се изказа доста по-безгрижно за новия президент на страната си. „Изобщо не се страхувам от Тръмп. Аз мисля, че той е най-вече забавен човек“. Това заяви Брукс.

- реклама -