Ивет Лалова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Ивет Лалова и Инна Ефтимова отпаднаха в сериите на 200 метра

Ивет Лалова и Инна Ефтимова отпаднаха в сериите в спринта на 200 метра на игрите в Токио. Така тяхното участие приключи.

Ивет Лалова, за която това беше пето участие на олимпийски игри, завърши пета в серията си. Тя постигна най-добър личен резултат за сезона с 23,39 сек. Преди пет години в Рио тя стана осма в бягането на 200 м.

Ефтимова също завърши пета в серията си с 23,42 сек. Българката се доближи на 0,01 сек от върховия резултат в кариерата си.

Инна Ефтимова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
Инна Ефтимова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

„Показах пет. Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет (участия), защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно. Олимпиадата изглеждаше неосъществима с пандемията, която ни застигна миналата година, с моя труден сезон, почти невъзможен, защото направих само един-два старта, с контузията, която имах през май – разтежение на сухожилието. Наистина тези пет започнаха да изглеждат като мираж“, каза Лалова пред БНТ.

„В началото нямах абсолютно никакви планове да продължавам да тренирам до Токио. В следващия момент нещата така ме хванаха и завихриха и толкова ми харесаха – видяхме, че направих едни от най-хубавите си сезони именно преди две години в Доха, с едни от най-силните ми резултати на 200 метра. Това ме увлече много. Оттогава изминаха две години, които бяха много тежки за всички нас. Затова усещам щастие и гордост“, добави Ивет Лалова.

Тя посочи, че е изпитала необичайно чувство при стъпването на пистата в Токио. „Явно тук ми изигра шега липсата на стартове през сезона и това, че вълнението беше много голямо. Радостта, която ме обзе в момента, в който излязох на старта – обикновено там сме уплашени, страх ни е, притесняваме се, а мен ме заля щастие и си повтарях през цялото време – стигнахме“.

Ивет Лалова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

37-годишната спринтьорка днес направи 22-ия си старт на Олимпиада. Тя си остави вратичка, че може да опита и на Игрите в Париж през 2024 година. „23-ият старт беше много близо. За мъничко се изплъзна. Не искам да казвам не, защото не искам да свършва, но в същото време не искам да казвам не и на много други неща в живота ми. Затова ще кажа: „Нека видим.“ Остават три години, но за тези три години всичко може да се случи“, завърши тя.

- реклама -