Лейкърс, Франк Воугъл
Снимка: twitter.com/lakers

Лейкърс уволни треньора Франк Воугъл

Лос Анджелис Лейкърс уволни треньора Франк Воугъл, след като не успя да се класира за плейофите. Езерняците завършиха с 33 победи и 49 загуби и останаха на 11-о място в Западната конференция на НБА. Раздялата с треньора стана часове след успеха с 146:141 след продължения над Денвър Нъгетс.

„Решението беше много трудно. Но според нас то е нужно“, каза генералният мениджър на Лейкърс Роб Пелинка. „Имам огромно уважение към Франк. И като треньор, и като човек. И винаги ще му бъдем благодарни за работата, която свърши по пътя към титлата“, каза още Пелинка. Воугъл всъщност е единственият треньор, заедно с Фил Джаксън, извел Лейкърс до титла в последните 30 години. Откакто Джаксън се отказа през 2011 г., езерняците смениха шестима треньори. Засега няма фаворит за нов човек начело.

Воугъл пое тима през 2019 г. с договор за три сезона. Той изведе франчайза от Лос Анджелис до титлата в първия си сезон. И получи нов договор през миналата година. През този обаче тимът беше съсипан от контузии и имаше огромни проблеми. Езерняците освен това бяха едва 21 в класацията за защита, при положение, че бяха първи и трети в нея в последните два сезона. Освен това след All Star уикендът тимът загуби 18 от 24-те си мача.

- реклама -