Ралф Хазенхютл

Лайпциг уволни треньора Ралф Хазенхютл

След две успешни години начело, Лайпциг посочи вратата на треньора Ралф Хазенхютл. Австриецът пое тима след влизането му в Бундеслигата и в първия си сезон го направи вицешампион. Във втория обаче биковете имаха повече проблеми заради участието си в Европа и се класираха шести. Така вместо в Шампионската лига, наесен тимът ще играе в Лига Европа. Иначе в първото си участие в турнирите на Стария континент през този сезон Лайпциг отпадна от групите на Шампионската лига, но стигна четвъртфинал в Лига Европа.

Решението за раздялата е било взето на среща между спортния директор Ралф Рангник, Хазенхютл и изпълнителният директор Оливер Минцлаф. Според информацията на „Кикер“ треньорът, който имаше договор с клуба до 2019-а, е поискал неговото удължване. Клубът обаче е отказал.

Няма смисъл да се измъчваме

„Естествено е, че клубът може да не иска да удължи договора ми. Но от моя гледна точка – имам нужда от сигурност и време, да за постигна дългосрочните цели на Лайпциг. Мисля, че заедно постигнахме големи успехи, но ако клубът не вярва в мен, няма смисъл да се измъчваме. Затова помолих за прекратяване на договора“, обясни Хазенхютл.

Шест месеца хаос

Така след шест месеца хаос, ситуацията бе разрешена. През декември Рангник покани Хазенхютл на преговори, но треньорът отказа. Причината – искаше да види как ще се справи с участие на няколко фронта. През пролетта австриецът поиска удължаване, но пък тогава клубът отказа.

- реклама -