Марко Розе, Лайпциг
Снимка: twitter.com/RBLeipzig_EN

Лайпциг назначи Марко Розе за треньор

Ден след уволнението на Доменико Тедеско Лайпциг обяви новия си треньор. Това е бившият такъв на Борусия Мьонхенгладбах и Борусия Дортмунд Марко Розе. Неговият контракт е до лятото на 2024 г. Преди Гладбах Розе беше част от империята „Ред Бул“, само че в Залцбург. Там той работи с Шлагер, Айдара и Собосалай.

„Решението за раздяла не беше лесно, защото с Доменико постигнахме добри неща. Но още в края на миналия сезон усещах, че не се развиваме както искаме. Това се затвърди през новия сезон“, обясни спортният директор Оливер Минцлаф.

Розе е роден в Лайпциг, но за първи път ще работи в града. „Ще направя някои неща различно. Ще искам да постигнем стабилност чрез активност. Да има по-малко напрежение върху защитниците, като сме по-активни в предни позиции“, обясни треньорът,

Розе ще започне с мачове точно срещу бившите си клубове. Първо е Дортмунд, после Гладбах, а между тях – Реал Мадрид в Шампионската лига. „Имах доста свободно време в последните три месеца, така че съм си починал и готов за стреса. Живея тук и знам, че няма да ми е лесно. Но обичам града си и отбора. И знам какво ме чака. Освен това 14-годишната ми дъщеря е много щастлива“, завърши Розе.

- реклама -