Нагелсман, Лайпциг
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лайпциг получи разрешение за 8400 зрители на стадиона

Лайпциг стана първият отбор в Германия, който получи разрешение да пусне обратно зрителите на стадиона си. Това съобщи „Билд“, а малко по-късно и „Кикер“.

Принципно Германия забрани зрители на масови мероприятия, включително мачове от Бундеслигата. Статута на федерална република обаче позволява на провинциите сами да решават за някои неща. Точно поради тази причина и Лайпциг получи шанс да допусне зрители на стадиона си. Разрешението идва от местната епидемилогична служба. Тя е разрешил да се използва 20% от капацитета на стадиона – тоест 8400 зрители от 42 000 места.

Билетите ще бъдат разпределени между 22 500 държатели на сезонни билети. При това само за тези, които живеят в Саксония. Билети в свободна продажба няма да има, както и такива за гостуващи фенове.

Завръщането на зрителите на „Ред Бул Арена“ е възможно заради ниския брой заразени с коронавирус в Лайпциг в последната седмица. Според института „Роберт Кох“ в града има 3.2 случая на 100 000 жители. Тоест за последната седмица са се заразили само 19 души. Разбира се, цифрите трябва да останат подобни до 20 септември, когато е първото домакинство на биковете. Тогава те посрещат Майнц. Ако случаите се вдигнат до над 20 на 100 000 жители, на двубоя няма да бъдат пуснати зрители.

- реклама -